Shkodra është një prej qyteteve më të kahershme të Shqipërisë, me një histori banimi mijëvjeçare në qytet dhe krahinë.

Qyteti historik me pamje piktoreske ofron shumë gjëra të mira dhe akomodim të lirë, shtrihet në brigjet e liqenit me të njëjtin emër dhe poshtë kodrës së Kështjellës së Rozafës është sot një ndër qytetet me kulturën dhe historinë më të veçantë në veriun e Shqipërisë.

Ju sjellë gjashtë thënie interesante shkodrane:

1. Lype – s’ta japin; merre – s’t’thojnë gja.

2. Grueja asht si gjarpni nën jastek.

3. A ke pa me fjetë?

4. T’bana bir, me hjekë mirë; m’dole dreq me hjekë keq.

5. Kur s’ke pula mos ban “ish”.

6. Zoti të dhashtë bereqet n’tru!