Kosova është e pasur me shumë bukuri natyrore. Nisur nga ujëvarat e deri te shpellat, malet e larta, janë arsye në vete për ta vizituar Kosovën dhe për t’i parë e për t’i përjetuar këto bukuri.

Në malet e Kosovës ka filluar të bie bora e parë, e bashkë me të është shtuar edhe dëshira për të eksploruar natyrën e mbuluar nga bora e bardhë.

Edhe pse turizmi dimëror është një traditë, e cila ka filluar të zhvillohet në kohët e fundit në Kosovë, ai ka filluar të ketë rritje të vazhdueshme dhe tashme është shndërruar edhe në traditë dimërore.

Mundësitë që Kosova ofron gjatë stinës së dimrit janë të shumta, mjafton ta keni dëshirën për t’i eksploruar ato.

Kosova është e pasur me shumë bukuri natyrore, duke filluar nga liqenet, ujëvarat e deri tek malet, të cilat nuk janë më atraksione që vizitohen vetëm në sezonin veror, pasi që qytetarët e Kosovës kanë një interes të jashtëzakonshëm për turizmin dimëror të cilin e ofron vendi ynë.

Në Ditën Ndërkombëtare të Malit, Zvicra është krenare të mbështesë turizmin në malet e bukura të Kosovës dhe të ndihmojë në mbrojtjen e lumenjve në parqet kombëtare në Kosovë.

Ambasada e Zvicrës në Kosovë ka shkruar se me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Malit, Kosova gëzon shumë vende turistike malore dhe se shteti zviceran do ta mbeshtesë dhe ndihmojë në mbrojtjen e lumenjve në parqet kombëtare në Kosovë.